Varför är ÄCV nyttigt?

Visste du att Äppelcidervinäger innehåller fler än trettio nyttiga näringsämnen?  Vi har radat upp de flesta så att du kan läsa om deras positiva egenskaper.
En av alla positiva egenskaperna hos äppelcidervinäger är att det sänker GI-värdet. Det betyder att man med äppelcidervinäger får en jämnare blodsockernivå och att sötsuget minskar. På så sätt kan det vara till stor hjälp om man vill gå ner i vikt. Men det finns också många fler fördelar och du kan läsa en övergripande summering av de populäraste fördelarna med äppelcidervinäger här.


 

 • Kalium – hjälper till att förhindra sköra tänder, håravfall och rinnande näsor.
 • Pektin – hjälper till att reglera blodtrycket och minska det onda kolesterolet.
 • Äppelsyra – ger äppelcidervinäger egenskaperna att vara resistenta mot virus, bakterier och svamp.
 • Kalcium – ger starka ben och tänder.
 • Aska – ger äppelcidervinägern sin alkaliska egendom som hjälper din kropp att upprätthålla rätt pH-nivåer för en hälsosam alkalisk stat.
 • Ättiksyra – Denna syra fördröjer nedbrytning av stärkelse, som kan hjälpa till att sänka ökningen i glukos som vanligen inträffar efter måltider.
 • Mineraler
  Kalium, kalcium, magnesium, fosfor, klor, natrium, svavel, koppar, järn, kisel, fluor.
 • Vitaminer
  Vitamin A, vitamin B1, vitamin B2, vitamin C, vitamin B6, vitamin E, betakaroten, vitamin P.

9 Responses to Varför är ÄCV nyttigt?

 1. Karin tellstad skriver:

  Hur mycket rekomenderar man att få I sig varje dag.

  • admin skriver:

   Hej Karin,

   Den rekommenderade mängden äppelcidervinäger per dag beror på ditt allmänna hälsotillstånd, och eventuellt det medicinska tillstånd som du vill behandla.
   Men en generell rekommendation man brukar ge är 6 teskedar per dag. Uppdelat på 3 tillfällen.

 2. Kul! Visste inte detta :))

 3. jonas skriver:

  Jag tycker att den billigaste äppelcidervinäger är bäst druvans äppelcidervinäger kostar ca 20kr jag brukar ta 2matskedar äppelcidervinäger i en mugg kallt vatten surt o gott o nyttigt dricker man äppelcidervinäger varje dag i ett glas vatten då slipper man få massa sjukdomar ich bakterierinfektioner jag kommer dricka äppelcidervinäger hela livet äppelcidervinäger ska alltid blandas ut med ett glas vatten häls jonas

 4. Sonja skriver:

  Hej,
  Jag hade alltid så uppblåst mage att folk trodde att jag var gravid i 5:e månaden 😉
  Jag har använt ÄCV i en månad och magen är borta och jag har gått ner 3 kg. Hade inte så mycket övervikt men nu är huden på ansiktet och magen fastare. Dubbelhakan försvann. Antar för att det är att man får fastare hy.
  Jag tar en matsked ÄCV och en tesked honung samt en nypa kanel i ett stort glas varmt vatten OBS!! Det inte inte vara hett då förstör man de nyttiga ämnen i honungen. Drick på morgonen innan frukost sedan kan man vänta minst en halvtimme med frukost.
  För de som vill gå ner i vikt kan ta samma kur till kvällen men ät inte mat efter 19.00
  Mvh// Sonja
  Fråga efter fler huskurer om ni vill!!

 5. rebcc bexx skriver:

  Hur lång tid tar det att upptäcka fysiska förbättringar av det rekommenderade intaget av äcv? Vilka förväntningar kan man ha på till exempel en kur på två månader? Mvh Rebcc

 6. tina wahlen skriver:

  Hej, Jag undrar ang mängden ÄCV per dag. På något ställe står det att man kan blanda 2 msk ÄCV i ett stort glas att inta före varje måltid per dag. Det skulle i mitt fall alltså innebära 3 sådana glas per dag, alltså 6 msk ÄCV per dag. Men på något annat ställe på er hemsida så står det att det är max 6 tsk ÄCV per dag som är rekommenderat. Ge mig gärna råd för normalt rek dagsbehov. Jag vill gå ner i vikt och minska sötsuget, men har i bland magkatarr och vill inte att det ska bli för starkt för magen.

 7. Anne von porat skriver:

  Jag har precis börjat för jag vill gå ner i vikt och har eksem i handflatorna samt svårt att andas genom näsan

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *