Olika sorters vinäger

Äppelcidervinäger – flytande
Vanlig äppelcidervinäger som man kan köpa i de flesta matvarubutiker. Har väldigt många olika användningsområden och är den absolut vanligaste ingrediensen i mängder med huskurer.
Den är väldigt stor inom naturmedicin och har använts i flera tusen år.

Äppelcidervinäger – Kapslar
Det är inte många som gillar smaken av äppelcidervinäger och det är faktiskt den största anledningen att folk inte fortsätter dricka det tills det verkligen börjar fungera. Lyckligtvis finns det nu då äppelcidervinäger att få i sig i kapselform. Det är aningen dyrare än att handla vinägern på ICA men du behöver då inte stå ut med den sura smaken. Dessutom är det mildare för både mage och tänder.


Kokosnötvinäger
Görs oftast med en låg syraprocent (4%). Har en väldigt speciell och god smak och lämpar sig bäst i asiatisk matlagning.

Rödvinsvinäger
Rödvinsvinäger har, precis som äcv, använts inom naturmedicin och matlagning i flera tusen år. Färgen kan variera från rosaaktig till mörkröd och även syrahalten kan variera mellan 5% till 7% beroende på märke. Väldigt vanlig ingrediens i matlagningen runt medelhavet, sallader, såser och som marinad för rött kött.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *