Kapslar

Äppelcidervinäger kapslar

Äppelcidervinäger har använts som hälsodryck och naturmedicin i flera tusen år. Det har hjälp ett otroligt antal människor med håravfall, akne, hudproblem, diabetes, gikt, att gå ner i vikt och ett flertal andra saker. Men även om det är tydligt att det fungerar och har fungerat i tusentals år så är det kanske inte lika säkert att människorna har uppskattat smaken genom alla dessa år. Säkerligen finns det många som inte tycker något speciellt om smaken och andra som avskyr den och till och med de som faktiskt gillar smaken. Men personligen så tycker inte jag i alla fall att det smakar speciellt gott utan är aningen för sur. Därför är det med glädje jag kan berätta att det numera finns äppelcidervinäger som kapslar som inte smakar något och som är lätta att svälja. Det är verkligen enkelt och effektivt med äppelcidervinäger i kapselform.


Kapslar med äppelcidervinäger och krom
Det finns kapslar som förutom att de innehåller äppelvinäger också innehåller krom. Kromet är tillsatt på grund av att det har positiv effekt på blodsockret. Det är väldigt bra eftersom krom kan vara ganska svårt att få i sig i tillräckliga mängder. Speciellt om du tränar hårt och då har ett större behov av krom. Men också om  du vill gå ner i vikt eftersom brist på krom kan  försämra kroppens förmåga att utnyttja insulin, det ämne som reglerar blodsockerbalansen. Låg blodsockerhalt bidrar i sin tur till längtan efter sötsaker.


Om du tränar ofta/hårt så kommer utsöndringen av krom vara väldigt mycket högre än för en individ som inte tränar. Därför är det viktigt att få i sig extra krom genom kosttillskott. Krom skyddar nämligen mot den snabba glykogenförlust som sker i muskulaturen vid hård fysisk träning. Och eftersom glykogennivån hänger samman med den fysiska prestationsförmågan kan kromets skyddande inverkan på det glykogen som finns i muskeln också höja den fysiska prestationsförmågan. Glukostoleransfaktorn (GTF), där krom inverkar, samverkar med insulin och förbättrar transporten av glukos in i muskelcellerna.

Dosering av kapslarna
Detta är lite svårt att ge ett exakt svar på eftersom de finns flera olika märken av äppelciderkapslar. De olika märken har ju olika doseringinstruktioner. Men generellt sätt så rekommenderas det att ta 1 tablett 2-3 gånger per dag. Det ska ske i samband med måltid eller 30 minuter före måltid och sköljas ner med vatten.

Priset för kapslarna
Priset varierar såklart beroende på märke och antal kapslar, och också om det innehåller något mer än bara ÄCV som exempelvis krom. Men du kan räkna med att det kostar runt 160 kr för 60-90 kapslar.

Behandla kondylom
Det går att behandla och bli av med kondylom utan att behöva fläka ut sig för diverse doktorer. Allt du behöver är faktiskt bara äppelcidervinäger. Däremot fungerar det inte genom att inta kapslar. Det du behöver är flytande äppelcidervinäger på flaska som du kan köpa på närmaste ICA.

2 Responses to Kapslar

  1. Maggie skriver:

    Vart hittar jag dessa kapslar ?

  2. sandy skriver:

    Hej blir man hungrig av äppelcidervinäger kapslar

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *