Huskurer


Äppelcidervinäger används i många huskurer. Fråga din mormor eller farmor så kommer hon säkert att kunna ge dig flertal förslag på olika kurer. Man kan nästan tro att det skulle vara ett mirakelmedel när man ser till hur många användningsområden/kurer som finns, men sanningen är att det faktiskt är ett utomordentligt naturläkemedel. Det räcker med att kolla vad äppelcidervinäger innehåller så förstår man ganska snabbt dess kraft. Visste du för exempel  att äppelcidervinäger innehåller fler än trettio nyttiga näringsämnen? Vitaminer, mineral och massa annat som väldigt bra för din kropp.

Nu ska vi titta närmare  på vad det faktiskt finns för huskurer. Ha i åtanke att dessa kan skilja en aning beroende på vem man frågar. Alla mått är nämligen ingen internationell standard utan skiljer sig beroende på vem dem förts vidare av. Men de funkar iaf och skulle det trots allt inte göra det är det ingen fara att använda lite mer eller lite mindre av de ingredienserna som de innehåller.

Kramper
Muskelkramper kan orsakas av en obalans av kalcium och magnesium i kroppen, samt brist på vitamin E. För att förhindra kramperna kan du dricka en blandning bestående av 2-3 teskedar äppelcidervinäger, 8 deciliter vatten och 1 tesked honung.

Förstoppning
När vi blir äldre så minskar kroppen sin produktion av magsyror och enzymer, det kan göra att man oftare drabbas av förstoppning. Det kan även hända om man går på en lågfiberdiet. Genom att äta mer frukt och grönt och dricka en daglig blandning av äppelcidervinäger och vatten (2-3 tsk vinäger till 8dl vatten) så kan man snabbt få igång magen till normal drift igen.

Blöjeksem
Använd en blandning bestående av 50% äppelcidervinäger och 50% vatten för att eliminera bakterier och svamp som orsakar blöjeksem.

Insektsbett och getingstick
Om du blivit stucken eller biten av någon insekt så kan du lindra det svullna det drabbade området kring bettet genom att badda med outspädd äppelcidervinäger.


Ömma fötter
Om du har stått upp en hel dag, joggat en lång sträcka eller av någon annan anledning har ömma fötter så kan du göra ett fotbad. Häll ner en kopp vinäger i en vattenbalja/hink och låt dina fötter vila där i femton minuter så ska du se att det kommer göra susen för dina ömma fossingar.

Natthosta
En gammal huskur för att hjälpa de med natthosta är spreja lite vinäger på en trasa och lägga på kudden.

Blåmärken
Lös upp en tesked salt i en halv kopp varm äppelcidervinäger och dränk in en trasa i blandningen. Applicera sedan trasan som en kompress över blåmärket så kommer det att försvinna förvånansvärt mycket fortare.

2 Responses to Huskurer

  1. Carina Baeckström skriver:

    När man druckit äppelcidervinäger + vatten, hur länge skall man avvakta med att borsta tänderna för att inte skada tänderna?
    Det finns olika rön.

  2. Molly skriver:

    Äppelcidervinäger fungera mycket bra mot magsyra

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *