Vårtor

Äppelcidervinäger går även att använda för att bli av med vårtor. Det finns många historier att läsa på nätet där folk berättar hur de äntligen lyckats bli av med sina vårtor endast med hjälp av äppelcidervinäger. Personer som har provat många olika sätt och kurer som frystorkning, tejper och plåster, tabletter, krämer och så vidare, men som aldrig tidigare lyckats, tills de upptäckte att det gick att bota med vinäger. Att det fungerar så pass bra är otroligt glada nyheter för väldigt många. Det är nämligen den näst vanligaste åkomman, efter akne, som folk flest lider av. Tänk då att lösningen är så enkel och kanske till och med står i ditt skafferi just nu. Vill du veta mer om vad specifikt vårtor är för något som kan du kolla vad landstinget har skrivit.


Vad orsakar vårtor?
Vårtor orsakas av ett virus, humant papillomvirus (HPV), som påverkar cellerna i huden på så sätt att de förökar sig onormalt. Det finns faktiskt över 200 olika typer av HPV och de flesta infekterar huden, cirka 40 infekterar slemhinnan i underlivet. Om du har den typen som är könsvårtor (kondylom) så råder vi dig att genast besöka en doktor. Då kan inte äppelcidervinäger göra något för dig. Men om du istället har den vanliga typen av vårtor, som oftast uppstår under fötter och på händer, så kan du läsa vidare.
Vanliga vårtor påträffas som sagt oftast på händerna och under fötterna, men de är också vanliga på knän och i ansiktet. Men de kan finns i princip överallt på kroppen. Att identifiera en vårta som sitter på handen eller i ansiktet är inte så svårt. De flesta vet hur de ser ut. Men det är inte alla som vet hur vårtor som sitter under fötterna ser ut. När man har vårtor på fotsulan så ser de inte alls ut som vanliga vårtor utan är istället platta och gropiga. Det är på grund av det trycket som fötterna dagligen utsätts för. På grund av belastning så trycks de in i foten och blir därför mer eller mindre smärtsamma. De är också som regel större än vårtor som man får på händerna. En sak som är väldigt vanlig är att man förväxlar dem med vanliga förhårdnader.
Proceduren för att bota vårtor med äppelcidervinäger
Det är en väldigt enkel procedur för att bli av med vårtorna. Det krävs endast tre saker.

 1. Äppelcidervinäger
 2. Bomull
 3. Bandage/kirurgtejp


Varje natt före du går och lägger dig så doppar du bomullen i äppecidervinäger och placerar den sedan över vårtan. Därefter lägger du antingen bandage eller tejp runt så att den hålls på plats. Låt den sedan sitta där över natten. Eller längre om du vill. Upprepa den här proceduren varje kväll under 1-2 veckor. Du kommer snabbt märka hur vårtan sväller upp och bultar. Vissa kan även uppleva en viss smärta av behandlingen. Men efter ett par dagar så kommer du märka hur vårtan ändrar färg. Den kommer bli mörkare och mörkare tills den är nästan helt svart. Efter 1-2 veckor så kommer sedan vårtan att falla bort! (kan ta längre tid för vissa)

Kom ihåg att fortsätta behandligen ett par dagar efter att vårtan har försvunnit för att vara säker på att den inte kommer tillbaka.

2 Responses to Vårtor

 1. Mikaela skriver:

  Hej! Hoppas ni har koll på denna sida fortfarande.. Jag undrar om jag ska fila ned eller på annat sätt ”luckra upp” vårtan innan varje ÄCV-behandling? En del sidor säger det, andra att en inte ska det…

 2. Hejsan skriver:

  Det går visst att behandla kondylom med Äppelcidervinäger.
  Se denna tråd på familjeliv.se: http://www.familjeliv.se/forum/thread/57903126-vill-bara-tipsa-ta-bort-kondylom-pa-1-vecka/1

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *