Urinvägsinfektion

Urinvägsinfektion är verkligen inget man vill få. Men om man har otur och får det så kan det vara skönt att veta hur man enklast botar det. Äppelcidervinäger är rik på kalium och flera andra enzymer som begränsar bakterietillväxt så det är perfekt att använda sig utav. Men nu ska vi först och främst reda ut vad urinvägsinfektion faktiskt är för något.

Urinvägsinfektion, UVI, är en infektion som är väldigt vanlig, speciellt bland kvinnor. Sjukdomen orsakas av bakterier som tränger in i urinröret och vidare upp i urinblåsan. När infektionen är begränsad till urinröret och urinblåsan kallas det blåskatarr, så kallad cystit. Det är den vanligaste formen av urinvägsinfektion. Ibland sitter bakterieinfektionen i njurarna och njurbäckenet och heter då njurbäckeninflammation, så kallad pyelonefrit. Njurbäckeninflammation är en allvarligare infektion och verkligen inget man vill råka ut för.

Symtom
Om man har blåskatarr kan..

 • ..man behöva kissa oftare.
 • ..det svida och tränga på.
 • ..man ha smärta i nedre delen av magen över urinblåsan.
 • ..det komma lite blod i urinen.
 • ..man känna sig lite småfrusen.

Om man har njurbäckeninflammation..

 • ..känner man sig oftast ordentligt sjuk.
 • ..har man ofta feber och illamående.
 • ..gör det ofta ont åt sidan i magen eller ländryggen.
 • ..kan man ibland även få samma symtom som vid blåskatarr, det vill säga sveda, trängningar och behov av att kissa ofta..

Om man är äldre och har njurbäckeninflammation blir man ofta väldigt sjuk med hög feber och med få andra symtom. Om man har njurbäckeninflammation måste man alltid behandlas med antibiotika.
Recept på huskurer med äppelcidervinäger
Så klart finns det ju flertalet recept på hur man ska blanda vinägern för att behandla urinvägsinfektionen. Det är kanske inte helt konstigt med tanke på att recepten gått genom olika generationer och släkten, men grunden är alltid densamma. Här har vi iaf samlat en del av de recepten. Så prova dig fram vilken du tycker bäst om.

Recept 1
Blanda 2 teskedar äppelcidervinäger och 1 tesked honung i ett glas med vatten. Drick det här 4-5 gånger per dag så kommer du snabbt att bli av med din urinvägsinfektion.

Recept 2
Blanda 2 teskedar äppelcidervinäger, 2 teskedar kanel en nypa socker och en nypa salt i ett glas med varmt vatten. Ingredienserna kommer att ta bort det mesta av vinägersmaken och det kommer att smaka som äppelte. Drick den här blandningen ett flertal gånger per dag tills din urinvägsinfektion blivit botad.

Recept 3
Ett enkelt recept som går ut på att du helt enkelt bara blandar två teskedar äcv i ett glas apelsinjuice. Förutom att smaken förrbättras en del jämfört med äcv i vatten så får du också i dig lite extra c-vitamin.
Saker att unvika för snabbare resultat
Du hjälpa kroppen att bota din urinvägsinfektion genom att dricka någon av huskurerna med äppelcidervinäger. Men du måste också hjälpa till genom att undvika vissa skadliga saker som istället gör att det tar längre tid för kroppen att bli bra.

 • Koffeinhaltiga drycker som kaffe och te
 • Kolsyrade drycker
 • Alkohol och tobak
 • Raffinerade livsmedel såsom vitt bröd och socker
 • Minska transfetter som stekt mat/friterad mat, kakor och bakverk, billigt margarin

 

3 Responses to Urinvägsinfektion

 1. jonas skriver:

  Äppelcidervinäger botade min prostati infektion i prostata på 7 dagar 80 antibiotikatabletter hjälpte inte jag gör ren mitt ansikte med äppelcidervinäger utblandat med vatten man få fin hy jag mår jättebra tack vare äppelcidervinäger häls jonas

  • Adde skriver:

   Hej Jonas,

   Jag är inne på min 3e prostatit på 1 år. Nu senast hjälpte inte antibiotika. Hörde en sköterska nämna äppelcidervinäger så jag googlade lite.

   Hur mycket äppelcidervinäger tog/tar du? Nån speciell sort?

   Man börjar bli så frustrerad.

   Med vänlig hälsning,
   Adde

 2. jonas skriver:

  Effektiv hjälp mot prostatit prostata infektion man köper druvans äppelcidervinäger man tar 2matskedar äppelcidervinäger i en mugg ljummet vatten man tar en stor tesked honung blanda detta i en mugg ljummet vatten man dricker detta morgon o kväll mej hjälpte det antibiotikan mot prostatit den är verkningslös häls jonas

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *